Predavači

Saradnik
Jovan Jablan

Jovan Jablan rođen je 13. februara 1999. godine na Cetinju. Kao dobitnik diplome “Luča” završio je Osnovnu školu “Lovćenski partizanski odred”, a potom i Gimnaziju na Cetinju. Osnovne studije završio je na Fakultetu pravnih nauka UDG-a kao student generacije, sa prosječnom ocjenom 9,59, nakon čega je na istom fakultetu nastavio dvogodišnje master studije na smjeru: Međunarodno i evropsko pravo. Kao dobitnik Erasmus+ stipendije, prvi semestar master studija završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bolonji.

Jovan je dobitnik Nagrade Prijestonice Cetinje za najboljeg studenta iz oblasti društvenih nauka za 2020. godinu. Dobitnik je Nagrade za najboljeg studenta Fakulteta pravnih nauka za studijsku 2018/19, 2019/20. i 2020/21. godinu. Tokom osnovnih studija bio je dobitnik stipendije za najbolje studente Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Iskustvo u struci stiče kao mladi istraživač u Sociološkom centru Crne Gore (SOCEN), gdje učestvuje u raznim naučnim projektima iz oblasti socioloških, pravnih i političkih nauka. Takođe, bio je stažista u advokatskoj kancelariji “Damir Lekić”, gdje je imao priliku da se upozna sa pravnom praksom i radom crnogorskog pravosuđa. Kao član šestočlanog tima „Gavro Vuković” učestvovao je na Regionalnom Moot Court takmičenju pri Evropskom sudu za ljudska prava. Učesnik je mnogih naučnih konferencija i istraživačkih projekata u zemlji i inostranstvu.

Na UDG-u je angažovan kao saradnik u nastavi na predmetima: Međunarodno javno pravo, Međunarodno privatno pravo i Ljudska prava.

Govori engleski jezik i služi se italijanskim.

Jovan Jablan
Kontakt podaci