Obavještenja

Osnovne studije
Takmičenje za odabir najbolje forografije

Crna Gora će ove godine biti domaćin Evropskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa 2024, koji će se održati u periodu od 6. do 8. novembra 2024. godine u Budvi.

Evropski forum čini 55 država, glavni je forum koji se bavi pitanjem smanjenja rizika od katastrofa u regionu Evrope i Centralne Azije. Forumu će prisustvovati ministarske delegacije 55 država Evrope i Centralne Azije, kao i visoki zvaničnici poput specijalnog predstavnika generalnog sekretara za smanjenje rizika od katastrofa i šefa UNDRR-a, i evropske komesarke za upravljanje krizama, zadužene za oblast civilne zaštite i humanitarne pomoći,i kao i oko 500 osoba iz različitih država i međunarodnih organizacija.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane studente i studentkinje da učestvuju na takmičenju koje Evropski forum za smanjenje rizika od katastrofa organizuje, vezano za odabir najbolje fotografije na temu DRR-a. Ovogodišnja tema je usresređena na uticaj toplotnih talasa, šumskih požara i poplava. Detaljne informacije o takmičenju možete pronaći na sljedećem linku: https://efdrr.undrr.org/news/join-2024-youth-photo-challenge-disaster-risk-reduction