Obavještenja

Osnovne studije
HRA & Prazan Prostor: Predstava „Smrt U Dubrovniku“

Obavještavaju se studentkinje i studenti Fakulteta pravnih nauka da je izvedba predstave „Smrt u Dubrovniku“ zakazana 23. juna 2024. godine u Podgorici, sa početkom u 20.00 časova, u nekadašnjem vojnom hangaru u Zagoriču. Ulaz je besplatan uz studentski indeks (studentske ID karte).

Zasnovana na preko 30 ličnih svjedočanstava i arhivskim materijalima o vojnim napadima na Dubrovnik 1991. godine, predstava je nastala u produkciji Dramskog studija Prazan prostor, u okviru projekta „Opsada Dubrovnika 1991-1992: Sjećanja na rat da se zlo ne ponovi“, koji se realizuje u saradnji sa Akcijom za ljudska prava (HRA).

Predstava teži da oslika ono što danas percipiramo kao kulturu sjećanja, koja je antagonistički postavljena prema sveprisutnoj (ne)kulturi zaborava. Ovo izvođenje ima za cilj  suočavanje, prije svega crnogorske javnost, sa istinom o ratu koji je vođen u Dubrovniku i njegovoj okolini, posebno uzimajući da jedan od uzroka ponavljanja grešaka u budućnosti, leži u njihovoj neanticipaciji u prošlosti.

Reditelj predstave je Petar Pejaković, dramaturškinja Anja Pletikosa, a igraju Slaviša Grubiša, Emir Ćatović, Pavle Prelević, Miloš Kašćelan, Kristijan Blečić i Maša Božović.

Projekat podržava Evropska unija kroz regionalni projekat "EU podrška izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu", koji implementira Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresovane kolega da što prije potvrde svoje pristustvo pozivom na broj 069 501 047 (kontakt Martine Markolović), ili putem email adrese: hra@t-com.me na kojoj se, takođe, mogu dodatno informisati o navedenom događaju.