Obavještenja

Osnovne studije
Gostujuća predavanja stručnjaka iz prakse – predavanje Dejane Ponoš

Humanističke studije u ovom semestru organizuju ciklus gostujućih predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, koja su obavezna za studente na smjeru Komunikologija i mediji. Glavni cilj predavanja je da se studentima prenesu znanja i iskustva koja će imati praktičnu vrijednost za njihove buduće profesije.

U utorak 26.03. u 13.30h u studionici S22 predavanje će održati Dejana Ponoš.

Dejana Ponoš je direktorica kompanije Arhimed, na čelu tima koji punih 15 godina digitalizuje i arhivira medijske objave, čineći ih dostupnim istraživačima iz cijelog svijeta, sa vizijom da ova višestruko nagrađivana kompanija bude Digitalni partner istoriji. Među Dejaninim priznanjima je i nagrada Veuve Clicquot, za najuspješniju poslovnu ženu u Crnoj Gori u 2017. godini (Veuve Clicquot Business Woman Award 2017), nagrada za Najboljeg menadžera u mikro preduzećima u 2019. godini, priznanje koje joj je uručila Asocijacija menadžera Crne Gore, kao i za nagrada Najmenadžerku u mikropreduzećima u 2021. godini, dodijeljena od strane Unije poslodavaca Crne Gore.

Tema predavanja će biti "Rodni puls medija u izbornoj kampanji"

Studenti će tokom ovog predavanja imati priliku da se upoznaju sa istraživačkim pristupima koji uključuju monitoring tradicionalnih medija, reklama, bilborda i poruka koje su političke partije slale u toku kampanje za parlamentarne izbore.

Ovom prilikom se pozivaju svi studenti Humanističkih studija da prisustvuju predavanju.