Obavještenja

Osnovne studije
Gostujuća predavanja stručnjaka iz prakse – predavanje novinara Saše Klikovca

Humanističke studije u ovom semestru organizuju ciklus gostujućih predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, koja su obavezna za studente na smjeru Komunikologija i mediji. Glavni cilj predavanja je da se studentima prenesu znanja i iskustva koja će imati praktičnu vrijednost za njihove buduće profesije.

Ove nedjelje na našem fakultetu predavanje će održati novinar Saša Klikovac.

Saša Klikovac je novinar i urednik na Televiziji Crne Gore već 25 godina. Prošao je sve etape i forme rada na TV-u. Bio je urednik centralnog Dnevnika (19.30h), urednik i voditelj brojnih emisija u prime time, od edukativnih i zabavnih, do emisija iz domena unutrašnje politike. Autor je brojnih tekstova i intervjua objavljenih u štampanim medijima i dokumentarnog kulturno – istorijskog filma o Crnoj Gori. Koautor je regionalnog okvira medijske pismenosti, nacionalnog programa i priručnika za nastavnike koji predaju medijsku pismenost. Novinar Klikovac je trener i predavač iz oblasti komunikacione kompetencije, javnog i medijskog nastupa.

Tema predavanja će biti "Kako savremeni mediji utiču na društva i pojedince?"

Ovom prilikom, pozivaju se studenti svih smjerova Humanističkih studija da prisustvuju drugom predavanju novinara Saše Klikovca, koje će biti održano 21. marta u 13.30h u S12.