Obavještenja

Osnovne studije
Poziv za online Sokratov kafe sa osnivačem Christopherom Phillipsom

Sa zadovoljstvom vam upućujemo poziv za prvi online Sokratov kafe gdje ćete imati jedinstvenu priliku učestvovati u filozofskom dijalogu s Christopherom Phillipsom, poznatim osnivačem Sokratovih kafea. Ova sesija ima za cilj istraživanje važnog pitanja: "Kako prepoznajemo slučajeve i postupke rodne nejednakosti i nasilja nad ženama i manjinama?"

Prvi u nizu online Sokratovih kafea  će istražiti višeslojnu prirodu  problema rodno zasnovanog nasilja, a Christopher Phillips će nas voditi kroz ovaj kompleksan teren. U sklopu dijaloga istražićemo ulogu kulturnih, tradicionalnih i implicitnih pristranosti - kako onih koje potiču iz bioloških tako i neuroloških faktora. Svi mogu učestvovati u Sokratovim kafeima. Starost, pol, rod, obrazovanje, vjera, nacionalnost, seksualna orijentacija nisu važni, jer svako može imati koristi od dijeljenja životnog iskustva i mudrosti. Oni koji učestvuju u Sokratovim kafeima dijele osjećaje filozofa Sokrata koji uključuje strastvenu, ali i fikcionalnu razmjenu ideja.   

Podsjećamo, profesor Phillips je  2000. godine, završio master iz humanistike, s naglaskom na filozofiji, na Univerzitetu u Kaliforniji. Takođe posjeduje magistarski stepen iz prirodnih nauka sa  Delta State univerziteta. Phillips je stekao doktorat iz komunikacija na Edith Cowan univerzitetu  u Australiji.  2012. godine dobio je “Distinguished American Leadership” nagradu. Phillips je takođe predavao na Univerzitetu u Njujorku, te na Univerzitetu u Pensilvaniji. 

Susret će biti 05.02.2024. u 17h.

Podaci za pristup sastanku:

Zoom ID: 861 3190 6678

Passcode: 128574

Više informacija dostupno na: https://socratescafe.com/

Povezani fajlovi: