Obavještenja

Osnovne studije
Obavještenje za studente koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti

Svi studenti Humanističkih studija koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka 25. februara, kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u ljetnjem semestru, studijske 2022/23. godine.
Potvrde je moguće predati u Staklenoj sali na I spratu, kod koleginice Ive Jovićević, radnim danima od 9h do 15h.

Zaposleni studenti potrebno je da dostave sljedeća dokumenta:

 - potvrdu iz firme;

 - kopiju radne knjižice (prva stranica sa imenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa), i original radne knjižice na uvid;

 - ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave.

NAPOMENA: Nepotpuna dokumentacija i dokumentacija koja nije predata na ruke Ivi Jovićević u gore navedenim terminima neće biti evidentirana.

Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave:

  1. potvrdu iz kluba;
  2. nedeljnji raspored treninga;
  3. raspored utakmica.

Ukoliko je student fudbaler, kosarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku ljetnjeg semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja.

NAPOMENA: Studenti koji su u stalnom radnom odnosu ili su profesionalni sportisti kao uslov za izlazak na kolokvijum/ispit potrebno je da imaju makar jedne konsultacije sa predmetnim nastavnikom (profesorom ili asistentom) prije svakog kolokvijuma ili prisustvo jednom času predavanja. 

Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.