Obavještenja

Osnovne studije
Otvorena prijava predmeta „Zajednički izazovi konkurentnih regionalizama“ na Univerzitetu u Tartuu (Estonija)

Univerzitet Donja Gorica, u partnerstvu sa Univerzitetom iz Tartua (Estonija) i drugim evropskim partnerima sprovodi Jean Monnet Modul “Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Evropi” (NeurEU) uz podršku Erasmus plus programa.
U okviru projekta, Univerzitet u Tartuu organizuje MOOC kurs „Zajednički izazovi konkurentnih regionalizama“ (2 ECTS). Kurs će biti održan u periodu od 29. avgusta do 9. oktobra 2022. godine, na engleskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresovani da pratite kurs, registrujte se putem linka: here (Rok za prijavu je 25.08.2022)  

Informacije o kursu dostupne su na linku: https://neareu.ut.ee/blog/enrol-mooc-common-challenges-competing-regionalisms-offered-neareu-module-0

Kratak video o kursu dostupan je na linku: https://www.youtube.com/watch?v=QaTed3ui8SQ  

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate: Anna Beitane; anna.beitane@ut.ee i/ili nikoleta.djukanovic@udg.edu.me.

 

Šta ću naučiti tokom ovog kursa?

Naučićeš nešto više o dimenzijama kompetitivnog regionalizma u evropskom i evroazijskom kontekstu, sa ciljem nastanka, transformisanja i konsolidovanja procesa integracija u EU, kao i o kontekstu nekadašnjeg sovjetskog i socijalističkog prostora. Naučićeš šta je regionalizam, kako konceptualno i teorijski može biti definisan i još mnogo toga! Važan segment kursa podrazumijevaće uporednu procjenu institucionalnih postavki EU i EaEU.

 

Kome je namijenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs je namijenjen svima onima koji imaju interesovanja vezana za kompetitivni regionalizam i procese integracija, te posebno onima koji su na osnovnim ili postdiplomskim studijama, na evropskim i ruskim studijama, međunarodnim odnosima i političkim naukama.

 Zašto da se prijavim za ovaj kurs?

Učešćem u ovom kursu imaćeš pristup video predavanjima akademika i praktičara, koji su specijalizovani u oblasti procesa integracija i kompetitivnog regionalizma između EU I EEU. Tu će biti i intervjui sa gostima, akademskim predstavnicima iz regiona sa ciljem pružanja specifičnih perspektiva na različite slučajeve iz konkuretnih projekata regionalne integracije. Učesnici će imati priliku mnogo toga da nauče iz materijala koji će moći da čitaju, a imaće pristup I različitim vrstama interaktivnih materijala. Postaće dio međunarodne online zajednice vršnjaka sa kojima mogu zajedno da uče I komuniciraju tokom trajanja kursa. Ako uspješno završe kurs MOOC, učesnici će dobiti i besplatni digitalni certifikat sa Univerziteta u Tartuu.

Kurs je razvijen u okviru modula Jean Monnet „Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Evropi“ (NearEU), uz podršku programa Erasmus + Evropske unije.