Predavači

Asistent
mr Balša Lubarda

Balša Lubarda je doktorand na Departmanu politika zaštite životne sredine na Centralnoevropskom Univerzitetu u Budimpešti i Beču, kao i asistent na istoimenom univerzitetu i direktor Istraživačke jedinice za ideologiju pri britanskom Centru za analizu radikalne desnice.

Osnovne i specijalističke studije završio na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica, gdje je sa prosječnom ocjenom 10.0 bio student generacije, kao i dobitnik stipendije Ministarstva prosvjete, Atlas stipendije, kao i stipendije Konrad Adenauer Fondacije. Kao osnivač NVO Udruženja studenata Univerziteta Donja Gorica bio je i član rektorskog kolegijuma Univerziteta Donja Gorica. U periodu mart-oktobar 2016, bio je i stažista u sektoru za komunikacije Programa za razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP).

Studijsku 2016/17 proveo je na prvom Departmanu međunarodne politike u istoriji, na Univerzitetu u Aberistvitu, kao Čivning (Chevening) stipendista Vlade Ujednijenog Kraljevstva, gdje je i magistrirao. U sklopu doktorskog istraživanja na Centralnoevropskom univerzitetu, proveo je dvije godine (2017-2019) radeći etnografiju sa ekstremnodesnim pokretima u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Italiji.

O temama koje se tiču ekoloških politika, političkih ideologija i ekstremne desnice u našem dijelu Evrope, Lubarda je redovni komentator u međunarodnim medijima, uključujući OpenDemocracy, Fair Observer, The New York Times i britanski BBC.

mr Balša Lubarda
Kontakt podaci