Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Poziv na regionalnu školu evropskih integracija

Poziv na regionalnu školu evropskih integracija

“Evropske integracije i primjena evropskog sistema vrijednosti u državama Zapadnog Balkana”

28-30. maj 2021. godine

Hotel Slovenska Plaža, Budva

Obavještavaju se svi zainteresovani studenti da će regionalna škola “Evropske integracije i primjena evropskog sistema vrijednosti u zemljama Zapadnog Balkana” biti organizovana u periodu od 28. do 30. maja 2021. godine u hotelu Slovenska plaža, u Budvi, Crna Gora. Regionalna škola ima za cilj da okupi studente političkih nauka i mlade istraživače iz Podgorice, Sarajeva i Beograda, u cilju promovisanja značaja evropskih vrijednosti i procesa evropskih integracija među mladima Zapadnog Balkana.

Škola će biti organizovana u okviru projekta “Evropski identitet i evropski sistem vrijednosti kao tačke povezivanja zemalja Zapadnog Balkana”, koji je finansijski podržan od strane Fonda za Zapadni Balkan (WBF). Projekat realizuje Sociološki centar Crne Gore (SOCEN), u saradnji sa partnerima, Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica, Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Projekat ima za cilj unapređenje regionalne saradnje između država Zapadnog Balkana na polju obrazovanja i naučno-istraživačkih aktivnosti, te stimulisanje mobilnosti i razmjene predavača i mladih istraživača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pravo prijave za učešće na regionalnoj školi evropskih integracija imaju studenti osnovnih ili postdiplomskih studija. Troškove smještaja, hrane i prevoza snosi organizator. Prijave je moguće poslati najkasnije do 18. maja, do 23.59h putem mejla hs@udg.edu.me. Prijava treba da sadrži CV i potvrdu o studiranju sa prosječnom ocjenom ostvorenom tokom studijama.