Obavještenja

Osnovne studije
Promocija publikacije Mechanism’s 2020 Essay Volume

Program informacija o mehanizmu za pogođene zajednice (MIP), dio Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove (IRMCT), organizuje promociju nove publikacije pod nazivom – Mechanism’s 2020 Essay Volume. Online promocija biće održana u srijedu, 3. marta 2021. godine, u 11.00 sati. Publikacija sadrži najbolje eseje studenata, koji su učestvovali u ovogodišnjem programu ciklusa među-univerzitetskih video predavanja (2019-2020 Inter-University Video Lectures Program).
Projekat je okupio studente postdiplomskih studija sa osam fakulteta iz država bivše Jugoslavije. Učesnici su samostalno birali teme zasnovane na načelima na kojima počiva Međunarodni krivični sud bivše Jugoslavije (ICTY) i IRMCT-a. Cilj programa je da pokrene inicijativu i olakša diskusije na temu regionalne novije istorije.
Uvodno izlaganje na promociji imaće predsjednik Međunarodnog krivičnog suda, sudija Karmel Agius, koji će govoriti u ime Mehanizma, zajedno sa Radom Pejić-Sremac, koja će predstaviti projekat MIP-a i publikacije. Nakon toga, nagrađeni studenti će dobiti priliku da predstave svoje eseje.
Pozivamo studente Humanističkih studija, da pristustvuju događaju.
Događaj možete pratiti koristeći Google Meets link: https://meet.google.com/qaz-opgs-hfq